Aanmeldprocedure

Hoewel veel bewoners niet zijn weg te slaan van de Casa, komt er toch regelmatig woonruimte vrij. Daarom zijn we in principe altijd op zoek naar aspirant bewoners, die bij geschiktheid op een zogenaamde wachtlijst komen te staan. Let op: momenteel organiseren wij geen nieuwe rondleidingen. Dit omdat wij voldoende geïnteresseerden op onze wachtlijst hebben staan.

Om de Casa te onderhouden en te kunnen organiseren zoals we dat nu doen is veel inzet en betrokkenheid nodig van alle bewoners. Om erachter te komen of deze woonvorm bij je past doorloop je daarom een aannameprocedure die bestaat uit een rondleiding en een aannamegesprek.

Rondleiding

De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en vindt om de 1 à 2 maanden plaats. Samen met andere geïnteresseerden word je door de tuin en de panden geleid en krijg je een inkijkje in een of meerdere woonkeukens. Ook wordt er in detail verteld over de verschillende werkgroepen, de klussendagen, de vergaderingen en worden eventuele vragen beantwoord. Vooraf aan de rondleiding wordt een korte documentaire vertoond over de Casa. Door de docu en de rondleiding krijg je al een goed beeld van wat het betekent om op de Casa te wonen.

Gesprek

Wanneer je na de rondleiding nog steeds geïnteresseerd bent kun je een aannamegesprek aanvragen. Dit gesprek vindt plaats met drie mensen uit de bewonerscommissie. Het doel van dit gesprek is om duidelijk te krijgen of jouw verwachtingen kloppen met de alledaagse praktijk op de Casa. Soms blijkt de klik er niet te zijn. Wanneer je wel bent aangenomen kom je op de wachtlijst te staan. Zodra een woongroep op zoek is naar een nieuwe bewoner raadplegen zij deze lijst en kun je gebeld worden voor een gesprek.

Via deze link kun je je aanmelden voor een rondleiding. Let op: momenteel organiseren wij geen nieuwe rondleidingen. Dit omdat wij voldoende geïnteresseerden op onze wachtlijst hebben staan.

Via deze link kun je je aanmelden voor een aannamegesprek. Dit kan alleen als je al een rondleiding hebt gevolgd. Let op: momenteel voeren wij geen aannamegesprekken. Dit omdat wij voldoende geïnteresseerden op onze wachtlijst hebben staan.