Samen wonen

Elk pand van de Casa heeft een eigen karakter en dat geldt ook voor de tien woongroepen waaruit de Casa bestaat. Zo wonen er gezinnen op de Casa, stellen zonder kinderen en alleenstaanden of mensen met een relatie buiten de Casa.

De manier waarop de tien groepen met elkaar samenleven verschilt al net zoveel als de samenstelling en grootte. In de regel eten de woongroepen die uit individuen bestaan zoveel mogelijk gezamenlijk. Bij de stellen met kinderen en de ouders op de kloosterzolder komt dit door praktische redenen wat minder vaak voor.

Naast de maaltijd, keuken en douche, wordt er uiteraard ook veel lief en leed gedeeld. Binnen de Casa zit je niet snel verlegen om leuk gezelschap of een stel luisterende oren. Naast de gemeenschappelijke ruimtes en de tuin, heb je natuurlijk ook je eigen woonruimte, die gewoon helemaal van jezelf is. Mogelijkheid genoeg om jezelf af te zonderen wanneer je dat wilt.

Ontmoeting

Wonen op de Casa betekent dat je in één klap 42 woongenoten rijker bent. Op de Casa ontstaan veel nieuwe vriendschappen. Hoewel je op een dagelijks niveau het meeste te maken hebt met je eigen woongroep, zijn je mede-Casisten in de andere groepen en panden niet weg te denken. Elke Casa-bewoner heeft toegang tot alle panden en in de praktijk lopen we regelmatig bij elkaars woonkeukens naar binnen.

Naast de gemeenschappelijke woonkeukens is er op het terrein ook een klein ‘kroegje’: de Pukkel. Een gezellige ruimte, die elke vrijdagavond open is voor alle bewoners.

Bovendien delen we met 43 man de weelderige kloostertuin met parkachtige omvang. Ondanks die zee van ruimte ontkom je in de zomer niet aan de spontane etentjes of ‘pop-up’ barbecues met mensen uit andere groepen. En natuurlijk ontmoeten we elkaar tijdens de maandelijkse klussendagen, die door de meeste Casisten als zeer gezellig worden ervaren.

Casa digitaal

Ook digitaal maak je deel uit van het Casa geheel. Zo ontvang je regelmatig mails van je mede-casisten met vragen, oproepen of mededelingen die aan de hele Casa gericht zijn. Ook is er een besloten Casa-groep op Facebook, waar de ‘Facebookers’ onder ons belangrijke, maar veel vaker zeer onbelangrijke mededelingen en foto’s plaatsen.