Rondleiding

september 2023
Omdat er momenteel ruim voldoende mensen op de wachtlijst staan, verzorgen wij op dit moment geen rondleidingen. Zodra wij weer rondleidingen organiseren, kun je je op deze pagina daarvoor aanmelden. 

De aanmeldprocedure begint met een rondleiding van ongeveer 1,5 uur en geeft een goede indruk van hoe het er hier aan toe gaat. In principe mag iedereen mag zich aanmelden voor de rondleiding die maandelijks plaatsvindt. Om geen mensen teleur te stellen, lees je hieronder een aantal uitzonderingen:

Geen begeleid wonen

Mensen die nu nog begeleid wonen en de stap willen maken naar zelfstandig wonen, raden wij altijd aan om eerst een tijdje ervaring op te doen in een minder complexe (meer kleinschalige) woonsetting.

Studenten

Casa de Pauw is voor studenten niet geschikt. Van bewoners wordt veel inzet verwacht en dat kost tijd.  Onze ervaring is dat het wonen op Casa de Pauw (en de taken die daarbij komen) moeilijk te combineren is met het studentenleven. Denk aan de klussendagen, aan het deelnemen in een werkgroepje, de vergaderingen en het wonen in een woongroep. Studenten hebben over het algemeen een druk sociaal leven, werken vaak in de weekenden en moeten ook nog studeren. Het komt dan ook niet vaak voor dat we studenten aannemen. Om teleurstelling te voorkomen verzoeken wij studenten om hier goed over na te denken, voordat zij zich aanmelden voor een rondleiding en/of gesprek.

Stellen

Wij hebben een aantal afgescheiden samenwooneenheden, maar die zijn al lang niet meer beschikbaar gekomen. De mogelijkheid die dan overblijft is dat je als stel in een woongroep gaat wonen in twee aparte kamers, waarbij jullie samen dus onderdeel van de woongroep uitmaken. Een andere optie is dat je beide in een andere woongroep komt te wonen. Het lastige van beide opties is dat je nooit zeker weet dat je allebei een plekje in een woongroep bemachtigt en dat de kans klein is dat je beide op hetzelfde moment een plekje vindt.

Verder is het goed om te weten dat je op de Casa functioneert als individu. Een bewonerscommissie kijkt of jij geschikt bent om te wonen op de Casa en of je genoeg tijd en inzet hebt om aan de Casa te besteden. Als het jullie na de rondleiding nog leuk lijkt om hier te wonen nodigen wij jullie dus individueel uit voor een aannamegesprek.

Mocht er weer een specifieke samenwooneenheid vrijkomen, dan wordt dat op de website aangegeven.

Gezinnen met kinderen / éénoudergezinnen

Wij hebben op dit moment geen plekken vrij voor een gezin of éénoudergezin en de verwachting is ook niet dat dit er op korte termijn aan zit te komen. Indien je hier met een of meerdere kinderen wilt komen wonen kun je op dit moment dus niet de aannameprocedure volgen. Wel kun je ons mailen en kenbaar maken dat je op een lijst wilt komen van mensen met kinderen. Mocht het in de toekomst toch voorkomen dat er plek is, dan kunnen wij je mailen voor een rondleiding en een gesprek.

Ben je geïnteresseerd in Casa de Pauw en wil je graag een rondleiding volgen? Vul dan het onderstaande formulier in en je krijgt vanzelf een uitnodiging zodra er een rondleiding is gepland.

LET OP: Omdat er momenteel ruim voldoende mensen op de wachtlijst staan, verzorgen wij op dit moment geen rondleidingen.