F.A.Q.

Ik wil op de Casa komen wonen. Hoe werkt dat?

Op de pagina Aanmeldprocedure lees je alles over wat er aan wonen op de Casa vooraf gaat.

Ik heb best een drukke baan. Hoeveel tijd ben ik maandelijks kwijt aan klussen en werkgroepjes?

Houd er rekening mee dat je gemiddeld 6 uur per week van je tijd in Casa dingen investeert. Dat lijkt veel, maar als je alle taken bij elkaar optelt kom je er wel aan: maandelijks een dagje klussen, maandelijks deelnemen aan de verenigingsvergadering en de vergaderingen die je maandelijks met je werkgroep hebt. Wij zeggen altijd dat je de Casa als een hobby moet zien. En dan wordt het dus vanzelf leuk.

Ik wil met mijn gezin of mijn partner op de Casa wonen. Kan dat?

Hoewel er momenteel wel stellen met kinderen en alleenstaande ouders op de Casa wonen, komt het zelden voor dat een stel, een stel met kinderen of een alleenstaand ouder van buitenaf op de Casa terecht komt. Dat heeft een simpele reden: de ruimtes die ervoor geschikt zijn komen niet vaak vrij. En als ze al vrijkomen zijn er doorgaans intern wel mensen die er raad mee weten. Mensen met kinderen of stellen raden wij aan om te kijken bij Centraal wonen, of op de website woongroep.net

Ik heb twee linkerhanden. Is er hoop voor mij op de Casa?

Hoop doet leven, dus: ja, zeker wel. Elke maand zijn er altijd wel klussen te doen die iedereen kan uitvoeren. Bovendien wonen er op de Casa een aantal handige Harry’s en Harriëttes die jou graag wat willen bijleren op het gebied van kitten, schilderen, zagen en schuren.

Ik weet niks van links–of rechtsdraaiende yoghurt en eet gewoon vlees. Ben ik welkom?

Ja, absoluut. Een deel van de bewoners eet vegetarisch, maar een groter deel valt eerder onder het hippe label: flexitariër.

Ik wil graag de Pukkel huren voor een groot knalfeest. Kan dat?

De Pukkel is te huur voor verschillende soorten bijeenkomsten. Stuur een mailtje naar pukkel [at] casadepauw.nl voor meer informatie. Knalfeesten geven wij bij voorkeur zelf en slechts 1 x per jaar, in verband met geluidsoverlast voor de bewoners.

Ik heb een vraag over La Capella. Bij wie moet ik zijn?

Voor vragen over het huren van de La Capella zaal kun je terecht via de website: lacappella.nl